21 September Tahniah!! Kepada Prof. Madya Dr. Murni Atas Penerimaan Geran PRGS Bagi Tahun 2023 | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » 21 September Tahniah!! Kepada Prof. Madya Dr. Murni atas penerimaan Geran PRGS bagi tahun 2023

Disediakan oleh Mohd Fakhrulddin Ismail

21 September, I-AQUAS - Hari ini, seluruh warga I-AQUAS dengan bangganya mengucapkan tahniah kepada Prof. Madya Dr. Murni Marlina Abd Karim atas kejayaannya dalam mendapatkan Skin Geran Penyelidikan Pembangunan Prototaip (PRGS) bagi tahun 2023. Tajuk penyelidikan yang berjaya ini ialah "Up Scale and Efficacy Trial of Multi-Strain Probiotics Enriched Diet for Improvement of Growth, Survivability, and Disease Resistance of Fish in a Hatchery Culture System."

Penyelidikan ini dijangka akan memberikan sumbangan yang penting kepada industri akuakultur, membantu meningkatkan hasil ternakan ikan, serta menyumbang kepada kelestarian persekitaran marin.

Selamat dan tahniah sekali lagi kepada Prof. Madya Dr. Murni Marlina Abd Karim atas kejayaannya yang cemerlang dalam mendapatkan geran penyelidikan ini. Semoga penyelidikan ini akan membawa kemajuan yang signifikan dalam industri akuakultur negara.

Tarikh Input: 21/09/2023 | Kemaskini: 21/09/2023 | nsyahirah

SXFIIAs~