26 Julai, I-AQUAS Menyertai Forum Keterjaminan Makanan Menuju Malaysia Madani | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » 26 Julai, I-AQUAS menyertai Forum Keterjaminan Makanan Menuju Malaysia Madani

26 Julai, I-AQUAS menyertai Forum Keterjaminan Makanan Menuju Malaysia Madani

27 Julai 2023, INTAN, Bukit Kiara,  Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS) telah menyertai Forum Keterjaminan Makanan menuju Malaysia Madani yang diadakan di Kompleks INTAN, Bukit Kiara, Kuala Lumpur. Forum ini bertujuan untuk membincangkan berbagai aspek terkait keterjaminan makanan di Malaysia dan melibatkan para panel dari berbagai bidang.

Salah satu topik utama yang di bahas dalam forum ini adalah peranan Kerajaan dalam meningkatkan keterjaminan makanan. Para panel jemputan telah berbincang tentang strategi dan langkah-langkah yang dapat diambil oleh Kerajaan untuk memastikan sumber dan pengeluaran makanan negara terjamin dan mampan.

Forum Keterjaminan Makanan ini juga menjadi platform bagi para peserta untuk berkongsi informasi tentang dasar dan inisiatif yang sedang dijalankan oleh Kerajaan dalam upaya meningkatkan keterjaminan makanan di negara ini. Tujuan dari inisiatif ini adalah untuk memperkuat kerjasama dan jaringan yang erat antara sektor Kerajaan dan bukan kerajaan dalam mencapai tujuan bersama menuju Malaysia Madani yang berfokus pada kelestarian dan keterjaminan makanan.

Tarikh Input: 01/08/2023 | Kemaskini: 10/10/2023 | m_fakhrulddin

SXFHOAt~