30 NOV Karnival D’Bendang 2023, Pameran Akuakultur Dan Ekologi Marin Di Negeri Melaka | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » 30 NOV Karnival D’Bendang 2023, Pameran Akuakultur dan Ekologi Marin di Negeri Melaka

4 Disember 2023, Jasin, Melaka - Program Karnival D’Bendang peringkat Negeri Melaka bertempat di Benteng Negara, Parit Penghulu, Sungai Rambai, Jasin Melaka dari 1 hingga 3 Disember 2023. Karnival ini bukan sahaja menyediakan hiburan rakyat namun turut menjadi medan untuk menggalakkan inovasi dalam sektor pertanian dan ekonomi. Dengan visi memajukan sektor pertanian dan ekonomi, Karnival D’Bendang 2023 berperanan sebagai platform untuk merealisasikan hasrat tersebut. Pelbagai aktiviti pameran dan jualan akan diadakan dengan kerjasama pelbagai jabatan dan agensi kerajaan, serta sektor swasta.

Salah satu peserta yang turut serta dalam karnival ini adalah I-AQUAS, sebuah entiti yang fokus dalam bidang akuakultur dan ekologi marin. Dengan membawa tema yang berkaitan, I-AQUAS menjanjikan satu pengalaman yang unik bagi pengunjung yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai inovasi terkini dalam akuakultur. Dengan penyertaan I-AQUAS, diharapkan ia dapat merangsang minat masyarakat terhadap pentingnya kelestarian sumber daya marin dan inovasi dalam bidang akuakultur.

Tarikh Input: 29/11/2023 | Kemaskini: 11/12/2023 | m_fakhrulddin

SXFIJAa~