9 DIS Penjara Kajang Anjuran Hari Keluarga Di Pantai I-AQUAS | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » 9 DIS Penjara Kajang Anjuran Hari Keluarga di Pantai I-AQUAS

9 DIS Penjara Kajang Anjuran Hari Keluarga di Pantai I-AQUAS

Disediakan oleh Mohd Fakhrulddin Ismail

PORT DICKSON, 9 Disember - Penjara Kajang, yang merupakan salah satu institusi penjara di bawah Jabatan Penjara Malaysia, telah menganjurkan hari keluarga bagi kakitangan penjara dan keluarga mereka di pantai hadapan Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS), Universiti Putra Malaysia (UPM) pada hari ini. Hari keluarga ini bertujuan untuk meningkatkan semangat kekitaan, keharmonian dan kekeluargaan di kalangan kakitangan penjara dan keluarga mereka, serta memberi peluang kepada mereka untuk berehat dan berseronok di luar tempat kerja. Hari keluarga ini turut dihadiri oleh Pengarah Penjara Kajang, Tuan Haji Mohd Zaini bin Mohd Zin, yang disertai oleh beberapa orang pegawai kanan dan pegawai penjara. Seramai 2,000 orang kakitangan penjara dan keluarga mereka telah menyertai hari keluarga ini, yang berlangsung dengan meriah dan penuh dengan aktiviti sukaneka dan memasak. I-AQUAS berjaya menyediakan kemudahan seperti tapak letak kereta dan kemudahan tandas dan bilik mandi serta kawasan memasak yang membolehkan aktiviti besar tersebut berjaya dijalankan.

Tarikh Input: 11/12/2023 | Kemaskini: 05/01/2024 | m_fakhrulddin

SXFIAAP~