April10. Kunjungan Kehormat Kepada Yang Amat Berhormat Menteri Besar Pahang, YAB Dato' Sri Wan Rosdy Bin Wan Ismail | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » April10. Kunjungan Kehormat Kepada Yang Amat Berhormat Menteri Besar Pahang, YAB Dato' Sri Wan Rosdy Bin Wan Ismail

[April 10, 2023 | Isnin |Kuantan, Pahang]
Disunting oleh: En. Fakhrulddin Ismail & Dr. Illisriyani Ismail

Naib Canselor, Dato’ Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman telah mengadakan kunjungan hormat ke atas Menteri Besar Pahang, YAB Dato’ Sri Wan Rosdy Wan Ismail di Pejabat Menteri Besar, Wisma Pahang.
Kunjungan ini bertujuan bagi memperkasakan bidang akuakultur dan pertanian di Negeri Pahang. Ini adalah sejajar dengan Pelan Strategik UPM 2021-2025 iaitu Matlamat 3 Melestarikan Ekosistem Jaringan Industri Dan Masyarakat.
Turut hadir, Exco Pertanian, Industri Asas Tani, Bioteknologi dan Pendidikan Negeri Pahang, Dato’ Sri Ir. Haji Mohd. Soffi Tan Sri Abd. Razak; Ktua Pegawai Strategik Agrobank, Mohamad Taufik Mahamad Zakaria; Pengarah Perikanan Negeri Pahang, Abdullah Jaafar; Pengarah Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS), UPM, Prof. Dr. Ahmad Zaharin Aris dan Pengarah Pusat Pertanian Putra, UPM, Prof. Madya Dr. Siti Zaharah.

Tarikh Input: 10/04/2023 | Kemaskini: 05/01/2024 | m_fakhrulddin

SXFIEAP~