Jan31. Lawatan Jaringan Oleh NoSelf Netherlands | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » Jan31. Lawatan Jaringan oleh NoSelf Netherlands

Jan31. Lawatan Jaringan oleh NoSelf Netherlands

[Januari 31, 2023 | Selasa | I-AQUAS, Port Dickson, Negeri Sembilan]
Edited by: Dr. Illisriyani Ismail & Mr. Fakhrulddin Ismail

Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS), Universiti Putra Malaysia, telah menerima lawatan dari NoSelf Netherlands.

Lawatan ini telah diketuai oleh Mr. Marcello (Ketua Pegawai Teknologi) di NoSelf AND B.V. bersama Mr. Bram Koppert (Pengarah Urusan) NoSelf AND Asia dan Mr. Nick Jens (ISTAR).

NoSelf telah ditubuhkan pada 2010 oleh Profesor Stefano Mazzoleni dan 28 penyelidik dan rakan sekutu. Penemuan NoSelf tentang kesan perencatan DNA kendiri ekstraselular adalah satu kejayaan besar mempunyai potensi untuk mengubah paradigma kawalan perosak dan penyakit dalam pertanian, penternakan dan
kesihatan manusia. NoSelf ialah pemegang beberapa paten di seluruh dunia dan menerbitkan banyak penemuan saintifik dan penerbitan.

Kedua-dua novel dan teknologi yang dipatenkan ini (NoSelf dan mikroalga En. Marcello Diano) adalah bekerjasama sebagai NoSelf AND B.V., membawa produk dan konsep yang mengganggu ke pasaran sebagai asas dalam teknologi baharu. Kedua-duanya diperkukuh oleh paten di seluruh dunia dan satu set industri yang unik pengetahuan pengeluaran dan rahsia perdagangan.

Tujuan lawatan ini diadakan adalah untuk melihat fasiliti dan aktiviti penyelidikan yang terdapat di I-AQUAS seterusnya membincangkan potensi kolaborasi penyelidikan di masa akan datang.

Tarikh Input: 28/02/2023 | Kemaskini: 16/03/2023 | m_fakhrulddin

SXEZSAi~