JAN: Program Kepentingan Akuakultur Dan Ekologi Marin Oleh I-AQUAS Di Sekolah Kebangsaan Panglima Adnan | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » JAN: Program Kepentingan Akuakultur dan Ekologi Marin oleh I-AQUAS di Sekolah Kebangsaan Panglima Adnan

Disediakan oleh Mohd Fakhrulddin Ismail

PORT DICKSON, 3 Januari 2024 - Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS) telah melaksanakan program kepentingan Akuakultur dan Ekologi Marin di Sekolah Kebangsaan Panglima Adnan, Batu 4, Port Dickson. Program ini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran dan pengetahuan pelajar tentang pentingnya akuakultur dan ekologi marin.

Ceramah yang menarik dan informatif telah disampaikan oleh Dr. Nur Leena Wong Wain Sin, seorang pakar dalam bidang ini. Beliau telah membincangkan berbagai aspek penting berkaitan dengan akuakultur dan ekologi marin, dan bagaimana kedua-dua bidang ini mempengaruhi kehidupan kita sehari-hari.

Dr. Wong dibantu oleh pasukan penyelidik dan kakitangan I-aQUAS yang berdedikasi, yang telah berusaha keras untuk memastikan program ini berjalan lancar dan berkesan. Mereka telah berinteraksi dengan pelajar dan menjawab sebarang pertanyaan yang diajukan.

Program ini telah menerima sambutan hangat dari pelajar dan guru Sekolah Kebangsaan Panglima Adnan. Inisiatif seperti ini sangat penting untuk mendidik generasi muda tentang pentingnya menjaga dan memahami ekosistem marin kita.

Tarikh Input: 08/01/2024 | Kemaskini: 01/02/2024 | m_fakhrulddin

SXFHWAg~