Mac14. Program Bengkel Asas Rekreasi Luar Anjuran Akademi Bola Sepak FELDA Dan UiTM Kampus Seremban 3 Di I-AQUASc | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » Mac14. Program Bengkel Asas Rekreasi Luar Anjuran Akademi Bola Sepak FELDA dan UiTM Kampus Seremban 3 di I-AQUASc

[Mac 14, 2023 | Selasa | I-AQUAS, Port Dickson, Negeri Sembilan]
Disunting oleh: Mr. Fakhrulddin Ismail & Dr. Illisriyani Ismail

Seramai 64 orang pelajar dari Akademi Sepak Bola FELDA dan 7 orang pelajar daripada Universiti Teknologi Mara Malaysia (UiTM) telah mengadakan kegiatan berkayak di pantai sekitar I-AQUAS, Universiti Putra Malaysia (UPM). Kegiatan ini juga menggunakan fasiliti yang disediakan oleh I-AQUAS dalam mengjayakan Program Bengkel Asas Rekreasi Luar. Kegiatan ini diketuai oleh Dr. Mohd Shariman Bin Shafie, pensyarah Uitm Kampus Seremban 3 yang merupakan juga seorang Sains Sukan. Bengkel ini bertujuan untuk memberikan prinsip mengendalikan kayak di laut dan bertujuan untuk memberikan pengalaman dan membangun kepercayaan diri para peserta yang terlibat. Akademi Sepak Bola FELDA telah melatih dan menemukan bakat-bakat terpendam dari para pemain muda anak-anak peneroka Felda untuk diketengahkan.

Tarikh Input: 15/03/2023 | Kemaskini: 03/04/2023 | m_fakhrulddin

SXEZUA4~