Mac4. Program Jiwa Murni PALAPES UPM | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » Mac4. Program Jiwa Murni PALAPES UPM

Mac4. Program Jiwa Murni PALAPES UPM

Program Jiwa Murni PALAPES UPM

[Mac 4, 2023 | Sabtu | I-AQUAS, Port Dickson, Negeri Sembilan]
Disunting oleh: Mr. Fakhrulddin Ismail & Dr. Illisriyani Ismail

PORT DICKSON - Naib Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Dato’ Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman telah menghadiri ke Program Jiwa Murni anjuran Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) UPM di Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS), UPM baru-baru ini.
Program yang disertai 169 pelajar PALAPES UPM bertujuan bagi mendidik jati diri dan disiplin pelajar untuk menyumbangkan kepada masyarakat dengan perkongsian ilmu serta memberi khidmat kepada masyarakat.
Selain itu, Dato’ Prof. Dr. Mohd Roslan turut melepaskan 10,000 benih Ketam Rujung (blue swimming crab) bersama Timbalan Komandan PALAPES UPM, Lt. Kol. Dr. Muhamad Fadzil Repin@Rebin dan Pengarah I-AQUAS UPM, Prof. Dr. Ahmad Zaharin Aris dan Ketua Unit Muzium & Herbarium, I-AQUAS UPM, Dr. Nur Leena Wong Wai Sin.
Selain itu, beliau turut hadir ke Makan Malam dan Majlis Ramah Mesra Komandan bersama warga PALAPES UPM.

May be an image of 15 people, people standing and body of waterMay be an image of 8 people, people standing and outdoorsMay be an image of 6 people, people standing and body of water
Aktiviti Pelepasan Benih Ketam

May be an image of 8 people, people standing and grassMay be an image of 3 people, people standing and outdoorsMay be an image of 8 people and people standing
Aktiviti pelajar membersihkan kawasan I-AQUAS