Mac: Program Wakaf Ketam Renjung Bersama Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Raja Melewar. | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » Mac: Program wakaf ketam renjung bersama Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Raja Melewar.

Disediakan oleh Mohd Fakhrulddin Ismail

Port Dickson, 7 Mac 2024 - Institut Pendidikan Guru Malaysia, Kampus Raja Melewar (IPG Kampus Raja Melewar) semperna aktivti perkhemahan rekreasi telah bersama dalam pelepasan benih ketam renjong dibawah program Wakaf Ketam I-AQUAS.

Program Wakaf Ketam I-AQUAS bertujuan untuk meningkatkan dan memelihara populasi ketam di dalam suatu kawasan yang ditentukan. Amalan ini melibatkan proses pelepasan benih ketam ke perairan Port Dickson bagi memastikan pembiakan yang berkesan yang bertujuan untuk menyokong kelestarian spesies ketam dan ekosistem marin tempatanmemperkenalkan kepada para pelajar konsep wakaf ketam dan kepentingannya dalam pemeliharaan alam sekitar.

Tarikh Input: 07/03/2024 | Kemaskini: 07/03/2024 | m_fakhrulddin

SXEdAAX~