Mac: I-AQUAS Telah Mengajurkan Workshop On Riverine Plankton Diversity | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » Mac: I-AQUAS telah Mengajurkan "Workshop on Riverine Plankton Diversity"

Mac: I-AQUAS telah Mengajurkan "Workshop on Riverine Plankton Diversity"

Disediakan oleh Mohd Fakhrulddin Ismail

14 Feb 2024 - Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS), Universiti Putra Malaysia (UPM) telaj menganjurkan "Workshop on Riverine Plankton Diversity" bertempat di Hatcheri A I-AQUAS. Penceramah: Assoc. Prof. Dr. Hazel Monica Matias Peralta Kolej Perikanan, Universiti Negeri Luzon Tengah, Filipina telah dijemput untuk memberi ceramah kepada peserta. Dr. Peralta dikenali sebagai saintis yang paling banyak dirujuk di universiti ini. Kertas penyelidikannya yang berjudul “Phytoplankton Succession in Intensive Marine Shrimp Culture Ponds Treated with a Commercial Bacterial Product” telah mencatatkan jumlah kutipan tertinggi di antara banyak kajian yang beliau lakukan, dengan 89 petikan sejak tahun 2002. Selain itu, beliau juga telah dihormati sebagai saintis terbaik ketiga dalam bidang perikanan di Filipina selama lima tahun terakhir.

Tarikh Input: 03/03/2024 | Kemaskini: 03/03/2024 | m_fakhrulddin

SXEcQAX~