April, I-AQUAS Menerima Lawatan Daripada Singapore Institute Of Technology | INSTITUT ANTARABANGSA AKUAKULTUR DAN SAINS AKUATIK
» BERITA » April, I-AQUAS menerima Lawatan daripada Singapore Institute of Technology

April, I-AQUAS menerima Lawatan daripada Singapore Institute of Technology

22 April, I-AQUAS, Port Dickson,  Dalam rangka mencari peluang kerjasama dalam bidang akuakultur, rombongan penyelidik dariapda Singapore Institute of Technology (SIT) telah melawat dan berbincang bersama ahli penyelidik dan pengurusan I-AQUAS. Rombongan ini diketuai oleh Professor Madya Soh Chew Beng, Deputy Cluster Director di SIT.

Lawatan ini bertujuan untuk mencari peluang kerjasama dalam penyelidikan dan pengembangan bidang akuakultur, khususnya dalam bidang mikroalga, rumpai laut, dan tiram dalam sistem Integrated Multi Trophic Aquaculture (IMTA). kunjungan ini akan membuka jalan bagi kerjasama dalam penyelidikan dan pengembangan akuakultur, yang pada gilirannya akan menyumbang kepada kemajuan industri akuakultur di kedua negara.

Tarikh Input: 29/04/2024 | Kemaskini: 17/05/2024 | m_fakhrulddin

SXFUEA2~